Kauppa käy

Hämeen Sanomat kertoi jokin aika sitten että Hämeenlinnan kaupunki myi oikeudet sekä Elomessuihin että Kalamarkkinoihin Hämeen Sanomille. Juurikaan muuta taustaa lehti ei sitten uutisessaan kertonutkaan.

Ensisijaisesti veronmaksajana jäin kaipaamaan tietoa Elomessujen ja Kalamarkkinoiden viimevuosien viivan alle jääneestä.

Onko uutisen laihuuteen syynä se, että viivan alle jää plussaa ja kauppa on ikäänkuin veronmaksajien kädenpuristus heikossa hapessa hoipertelevalle maakuntalehdelle ?

8 kommenttia artikkeliin “Kauppa käy”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tuosta ei tainnut olla suurta keskustelua! Olisin sen huomannut, jos näin olisi ollut. Seuraan nimittäin ”ahkerasti” Radio Hämeen lähetyksiä.
  Onkohan sitä edes valtuustossa päätetty? Ehkä oli kyse niin pienestä rahallisesta arvosta, että vaan virkamiehet hoitivat koko asian?!
  Luulishan jonkun tietävän…
  Terv! Tapsa

 2. avatar Kari Jokinen sanoo:

  On hyvä, että kaupunki myi Elomessujen ja Kalamarkkinoiden järjestämisoikeudet.
  Tuonkaltaisia tapahtumia saa järjestää kuka tahansa, joten jos kaupunki nuo tapahtumanimet myydessään jotain rahaa niistä sai, se on kaikki kotiinpäin.

  Yleisemminkin soisin, että kaupunki tekisi omana toimintanaan kaikenlaista lakisääteisten tehtäviensä ulkopuolista harrastelua vähemmän kuin nyt. Monet puuhastelut voisi jättää sen varaan, että asiasta kiinnostuneet niitä tekevät. Tapahtumien ohjaus- ja johtovastuu pitäisi olla noilla kiinnostuneilla. Jos kaupungin tukea tarvitaan, myönnettäköön se julkisesti ja avoimesti valtuusto- tai lautakuntapäätöksissä.

 3. avatar raiska sanoo:

  Pitäisikö meidän tavallisten kaupunkilaisten tietää tästäkin asiasta niin paljon kuin

  – kuka päätti niiden myynnistä ja
  – paljonko oikeuksien myynnistä saatiin ?

  En ainakaan ole huomannut, että mitään infoa asista olisi jaettu.

 4. avatar jari61 sanoo:

  Iltaa

  Hyviä pointteja keskusteluun arvon kommentaattoreilta. Suurin ongelmahan tässä onkin juuri se ettei lehti julkaissut minkäänlaista numeerista tietoa juttunsa tueksi kuntalaisille, eikä näin ollen voida tietää oliko kauppa kuntalaisille edullinen vai ei. Summat eivät ole varmasti tässä päätä huimaavia, mutta suuret summat koostuvat yleensä monista pienistä puroista. Jos nyt heitetään täysin hatusta että kaupunki tienasi elomessujen järjästämisestä 50 tonnia ja myi oikeudet Häsalle 10 tonnilla, niin parin luistelukentän jäädytys jäi taas tekemättä. Tämähän on täyttä spekua, mutta kun muutakaan ei ole niin näillä mennään.

  Olen samaa mieltä Kari Jokisen kanssa mitä tulee noihin kaupungin lakisääteisiin, mutta nämä markkinat taitavat olla nyt rippusia verraten siihen missä kaikessa kaupunki huseeraa vaikkapa elinkeinopuolella tai viihde- bisneksessä. Olisi maakuntalehdeltä yleensäkin fixua lukijoitaan kohtaan, että ilmoitettaisiin kunnnan tekemien kauppojen yhteydessä päätöksenteko- prosessi ja numeeriset faktat.

 5. avatar nimimerkki sanoo:

  Tässähän voisi heittää haasteen vaikkapa rehtinä tunnetulle Kari Ilkkalalle, koska häsa ei suostu tietoa jakamaan.

 6. avatar Lauri Levanto sanoo:

  Uutista tarkemmin lukiessa voi huomata, että myyjänä ei ollut Hämeenlinnann kaupunki vaan Hämeen Matkailu Oy, joten kauppasumma voidaan pitää liikesalaisuutena, eikä julkisuuslainsäädäntö koske asiaa.

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Siksihän juuri tässä kaupungissa on kaikki kaupungin toiminto yhtiöitetty jotta mitään ei kerrota, mistään ei tiedetä, me vaan maksetaan!

 8. avatar nimimerkki sanoo:

  Jos tuo pitää paikkansa on kyseessä taas yksi tapa jolla hallinto voi salaa tehdä kauppoja kuntalaisten etujen vastaisesti ja hyödyttäen kolmatta osapuolta. Että tällaista avoimmuutta sitten tällä kertaa.

Jätä kommentti

css.php